Cinci poveşti inteligente, amuzante, scrise inspirat şi cu gândul la copiii de azi s-au cuibărit în această carte şi abia aşteaptă să fie citite şi împărtăşite.
Prima te invaţă despre cum grija şi iubirea oferite celorlalţi te pot transforma şi îţi pot oferi o mulţime de bucurii. Cea de-a doua îţi reaminteşte cât de important este să nu uiţi ceea ce contează cu adevărat în viaţă. A treia, „Cadoul Celestinei”, îți face cunoştinţă cu o fetiţă care nu mai ştia să se bucure pentru că avea aproape tot ce îşi putea dori. Nici nu se termină bine povestea Celestinei că televizoarele îşi încep atacul în cea de-a patra poveste, în care ni se aduce aminte că orice exces capătă putere asupra noastră şi ne poate face mult rău dacă nu găsim un echilibru sănătos. Povestea de încheiere este o „Poveste de iarnă” care ne poartă peste mări şi zări până în deşert, pe tărâmul tuaregilor, făcându-ne părtaşi la o minune şi un adevăr – atunci când îţi doreşti cu tărie un lucru, mai devreme sau mai târziu dorinţa ți se va îndeplini.
VICTORIA PĂTRAŞCU are o experienţă de peste un deceniu ca redactor în presa scrisă, radio şi televiziune, iar din 2007 se ocupă de conceperea şi susţinerea de proiecte educaţionale destinate, în mare parte, copiilor.
În septembrie 2007 a obţinut premiul al II-lea la concursul de dramaturgie „100, 1000, 1000000 de poveşti”, organizat de Teatrul Ion Creangă, cu piesa „O poveste cu Bulbuc/Care intră în bucluc”.
A publicat „Ziua în care a fugit somnul” (2008), o carte pentru copii de 4-8 ani, realizată în colaborare cu ilustratoarea Irina Dobrescu. A fost inclusă, alături de alţi autori români contemporani de literatură pentru copii, în antologia „Bookătăria de texte şi imagini”, editată de Clubul Ilustratorilor în 2009.
În 2008, povestea „Stejarul pitic, cel mai bun tătic”, sub formă de piesă de teatru, a fost difuzată de Teatrul Naţional Radiofonic (Radio România) şi a fost selecţionată pentru International Children's and Youth Radio Drama Festival, desfăşurat la Bratislava.
LIVIA COLOJI a fost dintotdeauna pasionată de desen. După absolvirea Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii de Vest din Timişoara, a lucrat timp de câţiva ani ca grafician la un important studio de design din acelaşi oraş. Din 2006, este ilustrator liber profesionist, iar ilustraţia de carte pentru copii a devenit domeniul preferat de activitate.
Este un ilustrator prolific, cu numeroase lucrări publicate la edituri din ţară, dar şi din Italia, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Cipru sau Statele Unite. În cei şase ani de activitate, a participat la expoziţii de ilustraţie în ţară şi în străinătate, precum și la târguri de profil şi a susţinut o serie de prezentări şi workshopuri pentru cei interesaţi de acest domeniu. Cele mai recente informaţii despre activitatea sa pot fi găsite într-o frumoasă prezentare pe site-ul www.illustration.ro.
CADOU
pentru TOATE comenzile online
Calendar de perete pe anul 2025 cu ilustrații de Axel Scheffler din cele mai frumoase cărți de Julia Donaldson
Expediere gratuită
pentru comenzile
din România
de peste 200 de lei
DE ACELAȘI AUTOR
Ela cea fără de cuvinte
26 x 24 cm / 28 pag.
Ziua în care a fugit Somnul
26 x 24 cm / 36 pag.
Dragonul 32
26 x 24 cm / 40 pag.
RECOMANDĂRI ȘI BESTSELLERE
Dragonul 32
26 x 24 cm / 40 pag.
Toți sunteți preferații mei
26 x 23 cm / 32 pag.
Veve și omul de zăpadă
20 x 17 cm / 12 pag.
Cărticica de crescut
22 x 28 cm / 36 pag.
Drumul spre Valea Mominilor
20 x 26 cm / 40 pag.
Nu ți-e somn, ursulețule?
22 x 26 cm / 36 pag.
Comentarii