Editura Cartea Copiilor - Balul florilor - carte ilustrata, poveste pentru copii despre intelegere, toleranta, prietenie
Cărți iubite de copii
Abonează-te la newsletter folosind secțiunea ABONARE din subsolul paginii și intră în comunitatea cititorilor și prietenilor editurii Cartea Copiilor ca să fii la curent cu noile apariții și să te bucuri de oferte exclusive. După confirmarea abonării, vei primi prin e-mail un cod de 15% reducere pe care îl poți folosi pentru trei comenzi online.

Balul florilor

de Sigrid Laube
ilustrații de Silke Leffler
33,00 lei
Grupa de vârstă: 3-8 ani
25 x 26 cm / carte cu coperta cartonată / 28 pag.
ISBN: 9789738843851 / An apariție: 2008
Traducere de: Mădălina Ronțescu

Astăzi are loc Balul florilor. Domnul Conopidă şi domnişoara Morcov își fac curaj și se duc și ei la petrecere. Sala e înmiresmată, freamătă şi răsună de cântece. Domnul Levănţică, parfumat şi elegant, dansează plin de însufleţire cu o Roză răpitoare, rotindu-se iar şi iar prin toată sala.

 

La sosirea neobişnuiţilor oaspeţi, florile sunt uimite şi revoltate: asemenea îndrăzneală din partea unor legume nu s-a mai văzut! Dar domnul Conopidă şi domnişoara Morcov se avântă curajoşi pe ringul de dans şi-i farmecă pe toţi cu Tangoul-castraveţilor! Florile sunt impresionate şi aplaudă cu admiraţie. În cele din urmă, florile şi legumele se împrietenesc şi petrec o seară minunată dansând împreună.

 

Balul florilor - carte ilustrata, poveste pentru copii - pagina interior

 

Prin această poveste subtilă, însoţită de ilustraţii exuberante, autoarea transmite micilor cititori un mesaj de toleranţă şi acceptare a diferenţelor. „Balul florilor” a câştigat în 2006 prestigiosul premiu NAPPA (National Parenting Publications Awards) Gold Award, din Statele Unite, prin care cartea a fost recunoscută ca fiind printre cele mai bune cărţi pentru copii apărute în acel an.

 

Sigrid Laube s-a născut la Viena în 1953. Este autoarea a numeroase cărţi pentru copii de diverse vârste. A câştigat premii importante, printre care Austrian Children's Book Prize în 1997 şi 2004.

 

Silke Leffler este o tânără ilustratoare din Austria, care a studiat design textil, lucrează ca ilustrator şi designer şi este autoarea ilustraţiilor pentru numeroase cărţi.

 

CADOU

pentru TOATE comenzile online

Calendar de perete pe anul 2025 cu ilustrații de Axel Scheffler din cele mai frumoase cărți de Julia Donaldson

Expediere gratuită

pentru comenzile
din România
de peste 200 de lei

Comentarii

14 iunie 2018, 00:00
Una dintre cartile noastre de suflet!
14 decembrie 2017, 00:00
„Este o carte despre toleranță, despre acceptarea diferențelor. O poveste în aparență simplă, dar cu un mesaj puternic. Desenele amuzante îi vor atrage negreșit pe copii. Aceștia vor învăța că prejudecățile nu sunt bune și că omenii pot fi prieteni și se pot simți bine împreună indiferent de rasă, sex, religie etc. , așa cum legumele ajung în final prietene cu florile. Copiii vor învăța că a fi diferit nu înseamnă a fi inferior. Și vor mai învăța că este bine să fii tu însuți oriunde mergi și să ai curaj să faci ceva în care crezi." Sursa: http://suntpitic.ro/carti-recomandate-pentru-copii-intre-1-5-ani/
13 decembrie 2017, 00:00
„Secretul naturaletii cu care autoarea, Sigrid Laube, exploreaza problema spinoasa a prejudecatilor si a intolerantei sta in propria ei experienta din copilarie. Laube a crescut in nu mai putin de sase tari diferite si a fost nevoita sa invete cinci limbi straine si sa se acomodeze intr-un interval foarte scurt cu o multitudine de diferente culturale si sociale. Iata de ce, ca adult, autoarea se apleaca cu delicatete si intelegere asupra discriminarilor pornite din lipsa de intelegere reciproca. Cu aceeasi sensbilitate, ea ofera si ”armele” impotriva intolerantei. Cele doua legume protagoniste ale povestii au cucerit florile tocmai pentru ca nu s-au lasat antrenate in conflict, ci si-au mentinut, chiar si in clipele dificile, buna-dispozitie. Farmecul cartii sta, fara indoiala, si in desenele extrem de talentatei ilustratoare austriece, Silke Leffler. Si, daca textul este scris intr-un registru simplu, nu acelasi lucru se poate spune despre imagini. Foarte laborioase si debordand de imaginatie, ilustratiile denota pasiunea lui Leffler pentru moda si design, ilustratoarea avand experienta ca designer textil pentru un studio britanic." Sursa: http://inozza.blogspot.cz/2010/08/prima-mea-recenzie-de-carte-pentru.html
01 aprilie 2017, 00:00
Am citit undeva ``Cu totii suntem diferiti. Slava Domnului!``si mi-a placut mult. Am trecut cu masina - in drum spre gradinita - pe langa un baiat aflat in scaun cu rotile ,impins de mama sa spre scoala. Fiul meu mi-a zis :``Mami, acest baiat este un handicapat! Asa au zis baietii din parc si au ras de el.`` Eu m-am lansat intr-un discurs care s-a focusat pe maniera gresita a acelor baieti de a-l eticheta pe elevul din scaunul cu rotile, pe injustetea gestului lor de a-l respinge si de a rade de el, pe ideea ca orisicare dintre noi am fi putut fi in locul lui si cat ne-ar fi durut un asemenea tratament nedrept ... intr-o modalitate pe intelesul unui copil de 6 ani. Cartea aceasta fix tema aceasta o atinge : chiar daca suntem diferiti nu insemna ca nu ne putem accepta si chiar placea unii pe altii doar din acest motiv.
02 octombrie 2014, 00:00
Din punctul meu de vedere aceasta carte este foarte potrivita pentru copii care au varsta cuprinsa intre 5-10 ani si in special pentru fetite. Nepoata mea inca nu a prins gustul cartilor dasi are 10, dar aceasta carte este singura pe care si-o doreste (am citit-o impreuna la cineva) Asa ca o sa o aiba :)
07 iulie 2014, 00:00
Desi copiii mei sunt mari, mi-as dori din toata inima ca METODA MONTESSORI sa fie accesibila tuturor, am ramas entuziasmata de tot ce a facut aceasta femeie, de lupta ei, de tot...
20 mai 2014, 00:00
Frumos colorata, desenele ii ajuta pe copii sa recunoasca legumele si florile. Textul este usor de citit si de inteles. Cu ajutorul acestei carti nepotelul nostru a inceput sa manance morcov si conopida. in parc recunoaste florile si mereu face comparatie cu cartea. Este de departe cartea preferata din colectia Editurii Cartea Copiilor, este aproape rupta de cate ori am citit-o si de cat de mult a fost plimbata (trebuie sa o luam cu noi peste tot sa citim la culcare Balul Florilor).
16 februarie 2014, 00:00
Sunt formator national pentru cadrele didactice care vor prelua clasa pregatitoare. Am utilizat aceasta carte pentru a ilustra predarea integrata, iar doamnelor invatatoare le-a placut foarte mult. O parte dintre ele au si comandat deja cartea de la d-stra.\r\nFetita mea cunoaste povestea inca de cand am cumparat cartea. Ma bucur ca a invatat sa-si citeasca singurica, acum cauta in biblioteca si alte carti de la Editura \\\"Cartea copiilor\\\" pentru ca sunt frumos ilustrate si o sustin in actul citirii constiente.\r\nVa multumesc pentru toate cartile pe care le-am cumparat de la d-stra!
16 februarie 2014, 00:00
Am realizat activitati speciale dupã lecturarea cãrții, atat cu cadrele didactice care au participat la cursul de formare pentru a lucra la clasa pregãtitoare, dar și cu elevii mei de clasa a II-a de la Liceul Andrei Muresanu Brasov. \r\nSi adultii si copiii au fost incantati sa descopere aceasta carte.\r\nMultumesc Danielei Stoicescu pentru modul in care ne-a prezentat aceste cãrti/activitati la cursul de formare din cadrul proiectului ICOS.
16 februarie 2014, 00:00
Pot sa va spun ca am cumparat Balulu florilor de 2 ori. Prima data am luat-o pentru fetita mea si i-a placut mult. Apoi am recomandat-o si gradinitei. Povestea e foarte captivanta si e spusa cu un umor atat de fin. Mai intalniti si expresii pentru care copii cer explicatii dar tema principala este intelegerea si acceptarea diversitatii.
16 februarie 2014, 00:00
Ce draga imi este doamna aceasta! De ceva vreme am inceput sa ma apropii de metoda educationala Montessori, pentru a putea alege pentru fetitele mele mediul scolar cel mai adecvat dezvoltarii lor. Nu am citit multe despre ea, insa doar cateva cuvinte ale doamnei Maria Montessori au fost suficiente ca s-o am aproape de inima. Din experienta mea scurta de mama, spun si eu ca numai intelegand si respectand copilul nostru, oferindu-i sustinere in tot ceea ce el doreste sa faca, inconjurandu-l cu dragoste, vom avea un copil sanatos si fericit. Este atat de greu, pentru ca am fost crescuta altfel, dupa alte principii, si inca tot invat sa fiu o mama care sa nu ingreuneze in nici un fel dezvoltarea lor armonioasa... greselile dor foarte tare. Insa este bine sa ii privim cu ochi calzi, cu respect pe copilasii nostri dragi si sa ii primim in bratele noastre oricand o cer.
15 februarie 2014, 00:00
Vreau sa va bucurati alturi de noi de minunatiile realizate de catre copii la Atelierele Book Corner. Ca prin minune libraria s-a umplut de Domnisoare Morcov si de Domni conopida. Am citit cateva fragmente si am discutat despre curajul de afi tu insuti chiar daca esti diferit si de ate face placut si remarcat prin ceea ce te defineste, cat si despre ce inseamna toleranta. Va multumim pentru aceasta carte minunata!\r\n\r\nhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.300415563406479.71140.211837122264324&type=3
15 februarie 2014, 00:00
Citesc si recitesc cu placere tot felul de articole despre Maria Montessori, despre activitatea dansei....\r\nIdeile dansei de a educa copii m-au facut sa imi doresc si pentru baietelul meu de 2 ani un loc in care sa se dezvolte dupa aceste principii, insa la mine in oras...nu sunt.\r\nApoi mi-a venit ideea de a face propriul centru de educare in spiritul Montessori, dar m-am lovit de lipsa finantariii.\r\nApoi m-am gandit ca poateam noroc sa obtin o finantare de la UE, insa am aflat ca doar studiul de fezabilitate costa aprox 4000 eur, iar o banala cerere de aplicate aprox 2500 eur.....Si acum ma gandesc...oare pot sa realizez micul meu proiect far asa ajung sa imprumut bani de le o banca, doar cu salariul pe care il am?Poate pese 100 de ani....\r\n\r\nEste foarte frumos sistemul si daca fiecare copil ar fi educat in acest spirit cu siguranta am fi o societate mult mai buna si educata...\r\n\r\nAcum nu stiu cum voi face, dar sigur voi reusi sa aduc si in orasul meu acest gen de educatie.... :)
15 februarie 2014, 00:00
este minunat si superb ceea ce ne invata d-na Montessori,dar din pacate e prea putin aplicabil in zilele noastre;si asta din cauza lipsei de timp, in general,a stesului cotidian,din cauza prea putinului timp pe care-l avem la dispozitie de stat cu puisorii nostri,de vorbit cu ei,de jucat cu ei.Ar fi minunat sa ne petrecem toata ziua impreuna(parinti si copii),fara sa ne intereseze nimic alceva .
15 februarie 2014, 00:00
Foarte bine punctate elementele de baza ale sistemului Montessori. Mi-a placut aceasta sinteza bine gandita si structurata a principiilor montessoriene. As mai fi adaugat doar ca Maria Montessori a creat acest sistem educational pentru toate clasele sociale, in special pentru cei saraci cu care a lucrat multa vreme; azi gradinitele si scolile Montessori se adreseaza din pacate aproape numai celor instariti.
15 februarie 2014, 00:00
O metoda care într-adevãr poate schimba lumea în care trãim. Cu toþii ne dorim copii sãnãtoºi, fericiþi ºi pasionaþi de ceea ce învaþã. Putem sa le oferim aceste lucruri atât de simplu ºi uºor... Depinde doar de noi!
15 februarie 2014, 00:00
cand am citit prima data cartea, Ana, care are 3 ani si jumatate s-a bucurat de fiecare data cand recunostea personajele, nu cred ca a auzit niciun cuvant din text, fiind pur si simplu fascinata de imagini, iar Stefania, care are 2 ani se entuziasma la vederea domnului Conopida, si asa au adormit...noapte buna domnule conopida!
15 februarie 2014, 00:00
Am citit cu mare placere articolul \\\"Despre metoda educaþionalã Montessori\\\". Eu sunt educatoare intr-o gradinita Montessori si pot spune ca am sa-l trimit si parintilor nostrii de la gradi. Cu ajutorul conducerii gradinitei am avut sansa de a incepe un curs Montessori in SUA. In acest fel am inteles toate principiile minunate ale acestei metode. Parintii insa, am observat ca nu au foarte multe cunostinte despre acest subiect. Prin intermediul Serilor Montessori pe care le organizam periodic la gradi reusim sa le facem cunoscuta usor, usor si pas cu pas aceasta metoda. Pe langa aceste intalniri articolele pe aceasta tema venite pe alte cai decat cele interne sunt foarte importante. Este important ca ei sa inteleaga faptul ca, a observa copilul si a nu interveni de fiecare data este o arta. Este important sa invatam sa nu oferim ajutor necerut. \r\n\r\nCopilul este nascut sa fie independent. Din momentul in care cordonul ombilical este taiat copilul devine independent. Aceasta este menirea sa. El are nevoie doar ca mediul ce-l inconjoara, special pregatit si organizat, sa-I hraneasca mintea si trupul in modul cel mai frumos cu putinta. Astfel el va absorbi in fiinta sa, in mod natural, toate aceste lucruri.\r\n\r\nMultumesc frumos:)
15 februarie 2014, 00:00
Metoda e fascinanta; totusi, cel mai dificil principiu e lipsa recompenselor si a pedepselor (mai ales a recompenselor..)
29 august 2013, 00:00
Este de departe cartea preferata a lui Edi. O citim cu mare drag in fiecare seara si negresit, o luam cu noi cand plecam in vacante, pentru ca la culcare trebuie sa cititm Balul Florilor is Melcusorul Winnie. O carte ce te introduce in lumea legumelor si a florilor, care ii invata pe cei mici ca e bine sa fii diferit si in acelasi timp sa nu iti pese de barfele celor din jurul tau. Conteaza ce iti place sa faci si cu cine iti place sa fii. Felicitari pentru grafica si text. O carte captivanta de la inceput pana la sfarsit. Si povestea domnisoarei Morcov se pare ca a ajuns chiar o carte :). Oare o citeste si ea copiilor sai? :)
07 iulie 2013, 00:00
Este minunat. O idee transformata in realitate dintr-o inima mare si dragoste nemarginita. Educatia actuala este daramata: profesori derutati, plafonati si depasiti. Vorbesc ca un om din sistem si care, din motive de moralitate fata de copii, fata de sine si familie, fata de societate si mai ales, fata de aceasta natie a demisionat. Este de facut ceva. Si asta doar noi o putem face, mamicile, parintii, daca vrem copii intregi mental si echilibrati emotional. Reforma adevarata in invatamant este o mare, mare necesitate. O scoala primara montessori nu numai ca nu este suficienta, ci este ineficienta daca nu se continua educatia pana la maturitate. Deci, se cere continuarea in gimnaziu si liceu cu alternativa in invatamant, sau reformatarea totala a invatamantului de masa.
14 aprilie 2013, 00:00
Am fost atrasa de titlul cartii, apoi am desoperit un alt mod de a vorbi copiilor despre flori si alte plante, pe care le-au indragit desi nu le luasera in seama pana atunci. Unii s-au identificat cu personajele povestirii, au desenat, au creat alte povesti plecand de la acestea. Ca invatatoare, am gasit nenumarate resurse de a exploata cartea, atat ca text cat si ca ilustratii, mod prezentare. Parintii au inteles ca este important pentru copiii lor sa tina in mana o carte realizata impecabil, ca imaginea despre carte si dorinta de a citi trebuie sa fie dezvoltata de la cea mai frageda varsta si noi suntem responsabili despre ceea ce le dam sa citeasca . ACEASTA ESTE UNA DINTRE CARTILE PE CARE LE VOR AVEA IN MINTE PENTRU TOATA VIATA.
14 aprilie 2013, 00:00
O carte foarte inspirata, personajele fiind de data aceasta legumele.....o idee super traznita cum ca florile s-ar simti superioare legumelor din straturi, banale si mirosind a mancare. Lectia data de dna Morcov si Dl Conopida, acestor mironosite, este una din valorile fundamentale ale umanitatii, " nu judeca fara sa cunosti, dupa aparente , aparentele inseala", contrazisa din pacate de societatea consumista de astazi.
14 aprilie 2013, 00:00
Balul florilor este o carte despre toleranta, bucuria vietii si prietenie. Pentru copilul meu am ales-o pe baza faptului cã prezintã frânturi de realitate, din viata noastã si pentru cã dã o anume autenticitate povetelor, gesturilor si vorbelor noastre ale pãrinþilor.
14 aprilie 2013, 00:00
Nemijlocit, experienta cartii este una vizuala si tactila. Textura fina a paginii si calitatea desenelor iti atrag atentia, te captiveaza si te pun in garda pentru ceea ce urmeaza. Compozitia si elegenta scriiturii devin subintelese. Joaca in care intri nu este doar una a cunoasterii, ci si o intrare libera in arealul frumusetii, precum simplitatea copilariei tradusa in metafora abila a diversitatii florilor si armonia prietenii lor. Este incantatoarea si te rapeste cu incredere si optimism, recomandabila nu doar pentru copii ci si, mai ales, pentru adulti.
01 ianuarie 2013, 00:00
Nici nu speram ca baietelul nostru de sase luni sa priveasca cu atata atentie ilustratiile lui Eric Carle. Este de-a dreptul fascinat de cele doua carticele-obiect pe care le avem de la editura dvs- Omida mancacioasa si Prima mea carte despre culori. Le priveste, le pipaie, isi baga degetelele prin gaurelele facute de omida mancacioasa, incearca sa intoarca singur paginile. Calitatea exceptionala a tiparului, dar si a ilustratiilor fac ca aceste carticele sa fie o incantare si pentru noi, parintii. Asteptam si alte carti de acelasi autor si va felicitam pentru alegerile editoriale.
11 decembrie 2012, 00:00
O carte frumos ilustrata, scrisa cu multa gingasie si plina de ganduri bune. Pentru fetita mea, de un an si zece luni, e si un bun prilej sa invete florile si legumele. Este foarte atenta cand ii citesc pentru ca apoi sa rasfoiasca singura cartea si sa-mi arate ce a retinut.
23 octombrie 2012, 00:00
Baietelul meu are 2 ani si 2 luni si este absolut dependent de aceasta carte. Povestea este fermecatoare si personajele sunt minunat desenate. O citim si de 3 ori pe zi fiindca nu este foarte lunga (astfel incat sa se plictiseasca) si il linisteste de fiecare data cand este agitat sau se trezeste speriat din somn. Cuvintele sunt simple si bine alese. O recomand tuturor celor care vor sa stimuleze imaginatia copiilor lor.
01 mai 2012, 00:00
O poveste frumoasa si utila in acelasi timp. Copiii invata florile dar trag si o invatatura: nu conteaza aspectul unei persoane ci ceea ce valoreaza ea. Florile erau frumoase, dar prejudecatile lor nu le permiteau sa vada dincolo de aparente.O alta concluzie este ca oricine poate gresi dar important e sa-si recunoasca greseala.
17 ianuarie 2012, 00:00
Am o fetita de aproape 3 ani, si am inceput sa ii planuim ziua de nastere. Cand am intrebat-o ce vrea sa facem de ziua ei, mi-a spus ca vrea sa facem "Balul florilor". "Si vrei sa te imbraci in floricica?", am intrebat-o. "Nu, vreau sa fiu domnisoara morcov", mi-a raspuns foarte hotarata. Atunci am inteles ca se refera la povestea cu acelasi titlu si am hotarat sa organizam balul florilor si al legumelor. Uite ce efect puternic a avut o carte pe care eu am cumparat-o cadou pentru fetita psiholoagei de la gradinita, ea a considerat-o foarte potrivita pentru copiii de la gradinita si a prezentat-o copiilor toti. Acum toti vor sa participe la bal... costumati.
30 martie 2011, 00:00
Fetita mea asculta cu mare interes povestea - o spunem in fiecare seara fiindca ne place Dl Conopida - si cand ajungem la pagina cu balul - ne place sa descriem tinuta florii ~Galbenea~ si a ~Levanticii~....tangoul si tot ce se intamapla acolo - e fascinant in fiecare seara - asa am invatat impreuna si florile si ne-a ramas povestea ca o ~draga~ prietena pe care o redescoperim in fiecare seara :)
14 februarie 2011, 00:00
Este o carte superba care ii invata pe copii ce este toleranta si acceptarea celorlalti
109
5 stars

Adaugă un comentariu

* Câmpuri obligatorii

Vă rugăm să manifestați întotdeauna respect faţă de autorii articolelor și față de ceilalţi cititori care au trimis comentarii. Limbajul folosit trebuie să fie corect şi civilizat. Ne rezervăm dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe. Vă mulțumim!

  sau 

RECOMANDĂRI ȘI BESTSELLERE

Vreau un frate sau o soră, de Astrid Lindgren - carte ilustrata, poveste pentru copii - coperta

Vreau un frate sau o soră

de Astrid Lindgren, ilustrații de Ilon Wikland
20 x 26 cm / 32 pag.
35,00 lei
Adaugă în coș
Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey, carte ilustrata, poveste pentru copii

Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey

de Susan Wojciechowski, ilustrații de P.J. Lynch
28 x 26 cm / 40 pag.
49,00 lei
Adaugă în coș
Charlie Ciocolată și cartea lui preferată, de Julia Donaldson - carte ilustrata, poveste pentru copii - coperta

Charlie Ciocolată și cartea lui preferată

de Julia Donaldson, ilustrații de Axel Scheffler
22 x 27 cm / 36 pag.
39,00 lei
Adaugă în coș
Iazul, de Jim LaMarche, carte ilustrata, poveste educativa pentru copii despre prietenie si viata in armonie cu natura

Iazul

de Jim LaMarche
28 x 24 cm / 44 pag.
49,00 lei
Adaugă în coș
Chiri și Chiriri. Povestea mării - carte ilustrata, poveste pentru copii, literatura japoneza

Chiri și Chiriri. Povestea mării

de Kaia Doi
24 x 17 cm / 36 pag.
31,00 lei
Adaugă în coș

Loc la voi pe măturoi

de Julia Donaldson, ilustrații de Axel Scheffler
28 x 25 cm / 36 pag.
39,00 lei
Adaugă în coș
Unchiul Elefant, de Arnold Lobel - carte ilustrata, poveste pentru copii - coperta

Unchiul Elefant

de Arnold Lobel
15 x 23 cm / 64 pag.
35,00 lei
Adaugă în coș
Copilul cavernelor, de Julia Donaldson - carte ilustrata, poveste pentru copii

Copilul cavernelor

de Julia Donaldson, ilustrații de Emily Gravett
23 x 30 cm / 32 pag.
37,00 lei
Adaugă în coș