Luli este o fetiță care locuiește într-o casă la marginea orașului, acolo unde încep câmpia și pădurea. Ți-aduci aminte de ea, dragă cititorule?
O cunoști din „Călătorie printre ierburi și lumină”, cartea din care ai aflat, alături de Luli și Norocel, cățelul ei, o mulțime de lucruri despre busuioc, cicoare, urzică, pătlagină și alte plante. În această nouă poveste, hoinărind și jucându-se prin pădure, Luli învață despre tei, plop, salcâm, stejar și alți copaci pe care-i întâlnim la tot pasul fără să ne gândim uneori cât de folositori ne sunt, în nenumărate feluri.
• Informații și fișe botanice
• Jocuri, ghicitori, zicători
Îmi place tare mult să mă cațăr în copaci, dar trebuie să vă spun că odată
am tras o trântă grozavă pentru că mă prinsesem de o creangă prea subțire. Cel mai bine este să căutați copaci în care aveți voie să vă cățărați, care să aibă crengi multe, dar și destul de groase cât să vă țină și care să nu fie prea sus
față de pământ, măcar la început, până deveniți experți.Luli
Salcia – Plopul – Salcâmul – Stejarul – Teiul
Alunul – Fagul – Bradul – Mărul
IULIA IORDAN lucrează ca educator muzeal la Muzeul Naţional de Artă al României și la Asociația De Dragul Artei, în cadrul cărora a elaborat diverse materiale educative şi a conceput şi susţinut de-a lungul timpului numeroase ateliere şi programe educative adresate copiilor. În anul 2005 a absolvit Facultatea de Filozofie din cadrul Universităţii din Bucureşti, iar în anul 2007 un master în Teoria şi practica imaginii, în cadrul Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii din Bucureşti.
Încă din anul 2000 lucrează cu copiii, în diverse spaţii şi instituţii, pentru care inventează adesea poveşti şi jocuri. Pe unele dintre acestea le-a strâns într-un blog cu resurse educative adresat părinţilor şi educatorilor, numit Casa din copac (casadincopac.wordpress.com).
Ca toți copiii, CRISTIANA RADU s-a jucat de când se știe cu creionul, hârtia și poveștile. Spre deosebire de majoritatea adulților, ea încă nu s-a oprit. A absolvit secția de Pictură și apoi un master în Arte vizuale, în 2006, la Universitatea Națională de Artă, București. În prezent explorează cărările artei vizuale contemporane cu aceeași plăcere cu care trasează în continuare pe hârtie personaje și povești, decorează camere pentru copii sau ține ateliere de desen pentru cei mari și mici. Cartea pentru copii nu este, în viziunea sa, un "domeniu minor al pieței de carte", ci un instrument de formare. Cele peste zece cărți publicate până acum ca ilustrator sunt o modestă contribuție la a hrăni cu modele consistente imaginarul copiilor de azi. Pe blogul său – cristianaradu.blogspot.com – puteți descoperi o parte din jucăriile sale preferate.
CADOU
pentru TOATE comenzile online
Calendar de perete pe anul 2025 cu ilustrații de Axel Scheffler din cele mai frumoase cărți de Julia Donaldson
Expediere gratuită
pentru comenzile
din România
de peste 200 de lei
DE ACELAȘI AUTOR
Călătorie printre ierburi și lumină
26 x 24 cm / 48 pag.
RECOMANDĂRI ȘI BESTSELLERE
Miorlau și Cuțulache. Cu bicicleta până la Lună
16 x 21 cm / 128 pag.
Cântecul păstorului
21 x 29 cm / 36 pag.
Vulpoiul și tomtele
20 x 26 cm / 36 pag.
Melcul și balena
28 x 25 cm / 36 pag.
Casa în timpul nopții
21 x 27 cm / 48 pag.
Franz, Dora, fetița și păpușa
23 x 30 cm / 40 pag.
Comentarii