Primăvara este o sărbătoare
În satul Hărmălaia, primăvara este o sărbătoare pe care copiii o trăiesc din plin. Hoinăresc pe pajiști și prin grădini, țopăie prin bălți, se cațără pe garduri sau pe magazia de lemne, fugăresc pisica, alunecă prin noroiul de pe ulițe, cad (din întâmplare) în pârâiaș — oriunde îi poartă pașii, e ceva interesant de făcut sau de văzut. La fel ca pentru mieii fără astâmpăr de pe pășune sau mânzul abia născut, și pentru copiii din satul Hărmălaia lumea e nouă, proaspătă și luminoasă. Va fi un an bun.
De ud, e ud peste tot la noi în sat primăvara. Uneori, când ne întoarcem de la școală, drumul e doar o mare mocirlă. Cizmele de cauciuc fac fleoșc-fleoșc când călcăm în bălțile care ne ies în cale. Iar câteodată alunecăm în șanț și cizmele ni se umplu cu apă. Alteori mergem pe garduri. Într-o zi, ne-a văzut o mătușă și ne-a întrebat dacă mergem așa ca să nu ne udăm la picioare. Nici prin cap nu i-ar fi dat că facem asta doar fiindcă e distractiv. „Cine a zis că-i musai să mergem doar pe drum?“ a spus Lasse apoi. „Probabil vreun om mare“, a zis Bosse. „Așa cred și eu“, a răspuns Lasse.
(Traducere de Andreea Caleman)
În aceeași serie: Crăciun în satul Hărmălaia | Ziua copilului în satul Hărmălaia
Astrid Lindgren (1907–2002) este cea mai cunoscută scriitoare suedeză de literatură pentru copii. Copilăria petrecută la ferma părinților, alături de fratele său și de cele două surori, dragostea cu care a fost înconjurată, aventurile copilărești și jocurile au fost sursa inepuizabilă de inspirație pentru poveștile și personajele sale. Astrid Lindgren a crescut printre cărți și a fost toată viața o mare susținătoare a lecturii în rândul copiilor. „O copilărie fără cărți nu este copilărie. E ca și cum ai fi izgonit din locul fermecat în care poți găsi bucuria în stare pură.” Cărțile sale au fost traduse în zeci de limbi și au făcut obiectul multor ecranizări. După Frații Grimm și Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren este cel mai tradus autor de literatură pentru copii.
Ilon Wikland (n. 1930) este o ilustratoare de origine estoniană care a ajuns în Suedia ca refugiat în 1944. În 1953 a fost angajată la editura Rabén & Sjögren, unde a întâlnit-o pe Astrid Lindgren și au început o lungă și fertilă colaborare. Dintre toți artiștii cu care a lucrat scriitoarea suedeză, Ilon Wikland este cea care i-a ilustrat cele mai multe dintre cărți, inclusiv toate operele sale majore.

Carte cadou
pentru comenzile de peste 200 de lei
Oferta NU se cumulează cu alte beneficii
(coduri de reducere, vouchere, produse cu preț deja redus etc.)
Expediere gratuită
pentru comenzile
din România
de peste 200 de lei
DE ACELAȘI AUTOR
Când s-a apucat Ida de năzbâtii
27 x 21 cm / 32 pag.
Vulpoiul și tomtele
20 x 26 cm / 36 pag.
Vreau și eu să merg la școală
20 x 26 cm / 36 pag.
Ziua Copilului în satul Hărmălaia
27 x 21 cm / 36 pag.
Pippi Șosețica la cumpărături
20 x 26 cm / 28 pag.
Crăciun în satul Hărmălaia
27 x 21 cm / 36 pag.
Lotta și Crăciunul cu peripeții
20 x 26 cm / 32 pag.
Băiatul acela, Emil
20 x 26 cm / 32 pag.
Pippi Șosețica în parc
20 x 26 cm / 28 pag.
Uite, Madicken, ninge!
20 x 26 cm / 36 pag.
Lotta și bicicleta
20 x 26 cm / 32 pag.
O cunoști pe Pippi Șosețica?
20 x 26 cm / 28 pag.
Cea mai iubită surioară
20 x 26 cm / 32 pag.
Vreau un frate sau o soră
20 x 26 cm / 32 pag.
Nu vreau la culcare!
20 x 26 cm / 32 pag.
RECOMANDĂRI ȘI BESTSELLERE
Ghici cât de mult te iubesc - ediția cartonată integral
18 x 15 cm / 32 pag.
Maimuțica Bramburica
22 x 27 cm / 36 pag.
Lotta și bicicleta
20 x 26 cm / 32 pag.
Comentarii
Momentan nu există comentarii pentru această carte.