E o zi frumoasă de primăvară. Tommy și Annika nu au școală azi. Ce să facă toată ziua? Hai la Pippi, sigur o să vină ea cu o idee nemaipomenită, cum are de obicei. Pippi Șosețica are o valiză plină ochi cu bani de aur, iar orașul, ce să vezi, e plin de prăvălii care vând dulciuri și jucării. Ce-ar fi să meargă la „cumpărăciuni“? zice Pippi (care nu prea a dat pe la școală, se știe). Tommy, Annika și alți vreo douăzeci de copii care se iau după ei n-au nimic împotrivă. O bomboană (sau vreo zece) și o jucărie (sau toate din magazin) nu strică niciodată. Vom afla la sfârșit că nu e chiar așa, dar povestea nu este despre asta, ci despre generozitate, bucurie și entuziasm.
Pippi Șosețica este o fetiță cu puteri nemaivăzute și un chef de joacă fără margini, cunoscută copiilor din lumea întreagă din cele trei romane dedicate ei pe care Astrid Lindgren le-a scris începând din 1945.
În colaborare cu ilustratoarea Ingrid Vang Nyman, Astrid Lindgren a creat și o serie de cărți ilustrate (serie din care au mai apărut „O cunoști pe Pippi Șosețica?“ și „Pippi Șosețica în parc“) cu intenția de a face cunoscut acest îndrăgit personaj și copiilor mai mici, care încă nu pot citi singuri un roman, dar sunt dornici să afle cine este extraordinara Pippi.
Succesul de care se bucură de decenii acest personaj printre copii, indiferent de cultura în care s-au născut, se datorează nu numai fanteziei nestăvilite și umorului din aventurile sale. Prin Pippi, Astrid Lindgren pune permanent sub semnul întrebării ce fac și ce spun adulții. E o joacă serioasă de care copiii au nevoie pentru a învăța să gândească pe cont propriu.
Astrid Lindgren (1907–2002) este cea mai cunoscută scriitoare suedeză de literatură pentru copii. Copilăria petrecută la ferma părinților, alături de fratele său și de cele două surori, dragostea cu care a fost înconjurată, aventurile copilărești și jocurile au fost sursa inepuizabilă de inspirație pentru poveștile și personajele sale. Astrid Lindgren a crescut printre cărți și a fost toată viața o mare susținătoare a lecturii în rândul copiilor. „O copilărie fără cărți nu este copilărie. E ca și cum ai fi izgonit din locul fermecat în care poți găsi bucuria în stare pură.” Cărțile sale au fost traduse în zeci de limbi și au făcut obiectul multor ecranizări. După Frații Grimm și Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren este cel mai tradus autor de literatură pentru copii.
Carte cadou
pentru comenzile de peste 200 de lei
Oferta NU se cumulează cu alte beneficii
(coduri de reducere, vouchere, produse cu preț deja redus etc.)
Expediere gratuită
pentru comenzile
din România
de peste 200 de lei
DE ACELAȘI AUTOR
Când s-a apucat Ida de năzbâtii
27 x 21 cm / 32 pag.
Vulpoiul și tomtele
20 x 26 cm / 36 pag.
Vreau și eu să merg la școală
20 x 26 cm / 36 pag.
Ziua Copilului în satul Hărmălaia
27 x 21 cm / 32 pag.
Crăciun în satul Hărmălaia
27 x 21 cm / 36 pag.
Lotta și Crăciunul cu peripeții
20 x 26 cm / 32 pag.
Băiatul acela, Emil
20 x 26 cm / 32 pag.
Pippi Șosețica în parc
20 x 26 cm / 28 pag.
Uite, Madicken, ninge!
20 x 26 cm / 36 pag.
Lotta și bicicleta
20 x 26 cm / 32 pag.
O cunoști pe Pippi Șosețica?
20 x 26 cm / 28 pag.
Cea mai iubită surioară
20 x 26 cm / 32 pag.
Vreau un frate sau o soră
20 x 26 cm / 32 pag.
Nu vreau la culcare!
20 x 26 cm / 32 pag.
RECOMANDĂRI ȘI BESTSELLERE
Pippi Șosețica la cumpărături
20 x 26 cm / 28 pag.
Vreau și eu să merg la școală
20 x 26 cm / 36 pag.
Comentarii
Momentan nu există comentarii pentru această carte.